lørdag den 7. april 2012

Lav din egen hjemmeside

Hej derude

I dag er hovedet emnet - "Hvordan laver du din egen hjemmeside (Portfolio, blog m.m.)" - Dette er en guide til nybegynderen - der elsker fotografering, men ikke helt har evnerne nok til at starte sin egen hjemmeside. Efter du har læst denne guide, vil du se at man ikke behøves at have så meget erfaring alligevel fordi der er kommet så mange gode gratis muligheder for at dele sit arbejde ud på internettet. 

I dette indlæg vil der komme 5 forskellige steder, du vil kunne hoste din egen side på. 


WEEBLY - www.weebly.com:
Her ses redigeringssiden,  samt et slideshow nedenunder.























Weebly er meget nemt at komme til og er meget funktions dygtigt. Jeg vil starte med at fortælle lidt om Weeblys funktioner. Weebly indeholder nogle meget flotte og elegante designs/temaer. Du kan bl.a. se et af dem på billedet oven over. Der er også mange flere simple layouts og temaer. Der er både temaer til Buisness, Portfolio, det mere personlige m.m.

Du kan se de forskellige temaer inde under fanen "Design" og så er de ellers ind delt i forskellige kategorier.

Kategorierne består af:

  • Buisness
  • Colorful
  • Dark Colors
  • Education
  • General Purpose
  • Light Colors
  • Personal
  • Religion
  • Simple
  • Vertical Menu
  • Wedding

Jeg synes selv at temaerne under kategorien "Simple" er meget elegant, og flot. Samt de er nemme og komme til og passer godt til billeder. Da du selv også kan vælge, hvilken slags side du vil have ud af temaet.

Eksempel på et af de simple temaer:
Et af de Simple temaer i Weebly.com, hvor der også ses lidt af et slideshow.






















Når du har valgt et tema, og du synes der godt kunne ændret noget. Måske farver, længde eller andet er du faktisk ikke låst fast. Du kan nemlig gå ind og ændre i noget der hedder CSS og HTML. Dette vil jeg sige er kun noget man skal gøre, HVIS man har forstand på hjemmesidekodning i forvejen.

Du kan ændre i alle temaerne i Weebly, men også starte et helt nyt tema og bruge dit eget.

Sådan gør du, hvis du vil ændre i et tema:

Som du ser trykker du på "Edit HTML/CSS" inde under "Design" og så når du har valgt det tema du vil ændre i.









Nu til hvad weebly indeholder af funktioner til Gallery, slideshows og kontakt moduler samt tekstbokse m.m.

Weebly har elementer såsom - tekst, billeder, film, lyd, flash-programmer, billedvisning, streger, koloner samt billedvisning.

Dette fungere ved at du trækker de forskellige emner ned på den side du vil have tingene og så vil der automatisk komme et modul frem.

Til Portfolio har de både lavet et Gallerymodul (som du faktisk kan se på min egen hjemmeside), men også et slideshow til billeder. Dette fungerer super godt og nemt at benytte! Med flot design.

Sådan laver du sider, såsom "Portfolio" "Blog" "Kontakt" osv.

Det du gør at du går ind i "Pages" og så kan du skrive navnet som siden skal have, du kan gøre sådan at siden ikke vises i menuen, du kan vælge om det skal være en blog side, og du kan gøre om det bare skal linke videre til en anden hjemmeside. Hvis du f.eks. vil have en side som er hovedside over de andre, kan du vælge den side som skal være underside til din hovedside ved at trække undersiden op til hovedsiden, og så laver den et lille indhak så den vises at nu er den som en underside.

Som du kan se her:



Her ser du at Udstyr er kommet nedenunder Om mig og derfor er Om mig så hovedsiden over Udstyr.









Hvad er godt og hvad er dårligt ved weebly.

Det er gratis at lave en side. MEN man undgår selvfølgelig ikke lidt reklame fra weebly's side af. Denne reklame som weebly har valgt at lægge på ens side kan du se helt nederst. Ellers er Weebly et super godt og funktions og design dygtig hjemmeside. Så nemt layout og du kan stortset gøre en weebly side til din egen.

Hvis du bliver glad for Weebly, og synes deres funktioner er super gode. Som jeg selv synes, kan man købe et abbommnet hos Weebly. Som hedder Weebly Pro, dette er så du kan b.la. fjerne weebly's lille reklame, samt du får åbnet nogle få funktioner frem.

Du kan se her hvad du får ud af at købe Weebly Pro: KLIK HER

Min egen hjemmeside er også lavet med Weebly Pro, dog har jeg selv lavet mit design samt nogle HTML koder som funktioner på siden. Så jeg har gjort den til min egen. Du kan se min hjemmeside her, og se hvad du kan få weebly til at se ud. Hvis du selv prøver og lave dit egen design samt mere.

Se min side her: www.frederikskovby.dk

Dette var lidt om weebly og nu til næste emne som er tumblr.com




TUMBLR - www.tumblr.com:
Sådan kan et design se ud på tumblr






















Sådan ser kontrolpanelet ud.

Nu til tumblr. Tumblr er meget nemt at gå til, det har en kontrolpanel, hvor du kan vælge "Tekst", "Photo", "Quote", "Link", "Chat", "Audio" og "Video". Dette er meget nemt og er utrolig let at navigere i.  Som du kan se herneden under:







Tumblr har også nogle fine og flotte temaer, du kan ændre temaerne ved at klikke på "Customize theme" i kontrolpanelet, derefter "Theme". Der er mange forskellige temaer, og kan bruges til mange formål.

Der er også lavet mange forskellige tumblr temaer på internettet som man blandandet kan købe. Du kan også købe tumblr egne i samme kontrolpanel som de gratis.

For dem som har erfaring med HTML, kan man igen gå ind og ændre i designet. Dette gør du inde "Customize theme" fra kontrolpanelet og så "Edit HTML".

Dette anbefalder jeg man KUN gør, hvis man kan.














Igen tumblr har mange gode mugligheder, samt det er let at smide sine billeder ind sammen med en lille tekst. På tumblr, har man også mugligheder for at folk kan "følge" en, hvis det er det man vil have.

Udgangspunkt er tubmlr god til nybegynder, men også helt udemærket til de lidt bedre. Dog er det nok ikke det helt specielle for dem som har erfaring.

Nu til 500px.com


500PX - www.500px.com:
Sådan kan ens Portfolio ud på 500px.com
Sådan ser "kontrolpanelet" ud.














































500px er nemt at bruge. Det er elegant, med gode funktioner. Det kan godt være lidt forvirrende at bruge i starten, da der er en del funktioner. Som vi vil komme ind på nu.

500px er et meget funktionsdygtig side, da de har blandet - Blog, Portfolio, samt man kan følge folk.

Det de har gjort er at de har lavet menuen "Photos", hvor du kan se ens billeder som minimeret, og skrive til dem, se informationer, EXIF, og hvor mange der har Liket ens billede.

Menuen "Stories" er lavet som en slags blog, hvor du kan skrive hvad du har lavet i dag, og tilføje billeder samt informationer. Eller måske lave guides til folk.

Hvor menuen "Flow" er meget til, hvor man kan se dit arbejde se fantastiske billeder, som du selv kan liket og dermed tilføjet til favorit. Samt hvor der vil blive vidst dit arbejde.

"Favorites" er hvor man kan se de billeder personen har "liket" og derfor er de altid gemt, så man kan vende tilbage og se de billeder man han har liket.

Nu til ens Portfolio, som man kan se ens billeder på. Man har uploadet til ens 500px. Når man laver en 500px, for man automatisk at vide at man skal vælge et Design til sin portfolio. Man kan vælge mellem 9 temaer, og ellers kan man opgradere sin 500px konto, som koster. Ved at man opgradere kan man få åbnet endnu nogle nye temaer samt at man kan uploade mere end 20 billeder om ugen, og så vil der komme statestik.

Når man har lavet sit Portfolio, vil ens side hedde: www.navn.500px.com.

500px har mange funktioner, og rigtig mange brugere har det, og derfor ville kan også kunne følge en del. Samt de har nogle lækre temaer til portfolio brug.

Nu til anden sidste, nemlig Blogspot



Blogspot / Blogger - www.blogger.com:
Sådan kan en blogspot, se ud. Dette er kun et af temaerne.
Kontrolpanelet, her ses ogå design.













































Blogspot er nemt, godt design, samt nogle gode funktioner. Disse ting vil vi også komme ind omkring.

Lad os komme i gang. Når du laver din blogspot, skal du først lave en gmail. Når du så har lavet en gmail og går ind på blogger.com, og logger ind. Vil der stå Lav en blog, her vil du så kunne skrive Navn på bloggen samt hjemmesidenavn. Dette vil du altid kunne ændre igen. 

Når du så er kommet ind vil du i venstre side kunne se hvad du kan lave. 

Hvis vi starter med fanen "Indlæg" her vil du kunne poste billeder, tekst, videoer og meget mere. De har lavet en rigtig god og nemt værktøjslinje, der gør det nemt at holde styr på hvad man laver. Hvis du har en lille smule forstand på HTML, så vil du også kunne ændre i det ved at trykke på knappen "HTML" i værktøjslinje ovenover. Som du også kan se her: 




I fanen "Sider" kan du redigere og lave nye sider, dette vil f.ek.s være "Om mig" "Kontakt" eller andet.

Så er der "Kommentar" hvor du kan se alle de kommentarer du har fået fra folk igennem din hjemmeside. Her vil du kunne slette, besvar eller blokere personen. 

I fanen "Layout" kan du redigere hvordan din side skal være opbygget. Dette kan være om dine følgere skal kunne ses på din side, måske dit eget logo, eller noget tekst som beskriver dig. Den bliver også meget brugt til Blog-arktiv og kategorier. Du vil også kunne sætte din egen "header" ind, hvis du ikke gider at have standard tekst øverst, men have din egen header.

"Skabelon" er der hvor du kan vælge dit tema, du vil også kunne ændre i dit tema med HTML, samt du vil kunne ændre hvordan din side skal se ud på mobilen. Når du vælger dit tema, kan du se der er nogle forskellige kategorier. Disse kategorier er "Dynamiske visninger" "Simple" og "Billedvindue" m.m. 

Når du så har valgt dit tema, kan du gå ind og trykke "Tilpas" og der kan du så vælge bredden på din hjemmeside, farven på dine overskrifter, samt størrelse, og meget mere.

Nu til den sidste nemlig Wordpress.com 


Wordpress - www.wordpress.com:
Sådan kan en Wordpress hjemmeside se ud.





Sådan ser Wordpress kontrolpanelet ud.

Nu til den sidste hjemmeside jeg vil skrive om, som er wordpress. Wordpress er lavet til den person, som godt kan lide at starte sit eget op. Wordpress har mange indstillinger og mange muligheder. Det er ikke det aller letteste at arbejde med, men nybegynder kan også sagtens, da man ikke SKAL udnytte deres muligheder. 

Wordpress er efterhånden gået til at være blive rigtig kendt, på deres styresystem - som bruges til at installeres på eget webhotel. Dette er den mest advanceret måde, samt det koster. Så til nybegynderen er wordpress blog, nok den letteste vej at gå. Det er også dette jeg vil skrive lidt om. 

For at starte skal man lave en konto på www.wordpress.com, derefter kommer man ind og skal lave navn samt hjemmesideadresse på hjemmesiden. Dette kan man også altid ændre på. Når du så kommer ind er der rigtig mange temaer, der er både gratis - og dem der koster. Ligesom på 500px, weebly og de andre sider. Kan du her købe et abbomment, her kan det så bruges til at få premium temaerne, det er dem som koster.

I venstre side er der en menu, hvor du kan vælge de forskellige emner. Du ser blandandet "Indlæg" hvor du kan skrive, lægge billeder ind samt tilføje videoer, lyd og meget mere. Der er mange ting, som man kan benytte. Du kan både udfylde kategorier, tags, og media. 

Inde under "Udseende" kan du her ændre på designet på din hjemmeside. Det kan være bredde, logo/header, Widgets, og meget mere. Widgets vil sige at du kan sætte søgefelt ind i siden på din hjemmeside, samt skrive lidt, køre et diasshow og meget mere. Som du også kan se her: 
Dette var lidt om Wordpress. 


Jeg håber i synes godt om denne guide jeg har skrevet. Hvis der er noget jeg ikke har fået med, eller i har spørgsmål til. Kan i skrive herneden under i kommentar feltet.

(Stavefejl kan forekomme)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar